Foto: Investor AB.

Investor-vd:ns viktiga sparråd: “Risk att det blir väldigt fel”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Investors nye vd Christian Cederholm tror mycket på sitt eget bolag. För Stock Magazine delar han även med sig av ett par investeringstips. Det är viktigt att hitta sin stil och göra väl avvägda aktieköp”, säger han.  

Christian Cederholm tog över vd-posten på Investor efter Johan Forssell i samband med investmentbolagets årsstämma i Stockholm i våras. 

Han har varit anställd inom koncernen sedan 2001 och har kommit att bygga på sig ett betydande aktieinnehav i bolaget. Strax under 203 000 egna aktier i Investor ger ett värde som, per den 20 augusti 2024, uppgår till cirka 60 miljoner kronor. 

– Jag tror väldigt mycket på vår strategi och är övertygad om att vi, över tid, kommer att fortsätta att bygga ett bra substans- och aktieägarvärde. Därför är jag också själv  rejält investerad och sitter i samma båt som aktieägarna, säger han. 

Viktigt tecken

Christian Cederholm uppmuntrar även andra ledande företrädare i Investor och i innehavsbolagen att följa den så kallade pilotskolan, att äga en god andel aktier i bolaget/bolagen man själv är med och styr. 

– Vi är absolut för det och gillar att individer är investerade i det som de jobbar med. Det visar att man bryr sig och tror på det man gör. Det är inte det enda sättet att visa att man brinner för uppgiften. Det handlar om ens personliga stil och ekonomiska förutsättningar, men det är kul om fler understryker och visar vägen genom att sitta med i båten. Vi använder aktiesparprogram för att underlätta för det. 

Hur ser ditt aktieintresse ut?

– Jag tycker att det är kul. Det är väldigt roligt att grotta ned sig i en affär. Jag är mer fundamentalt driven och företagande och bolag är en spegling av samhället.  

Christian Cederholm är ödmjuk inför att det är en stor och betydelsefull uppgift att vara vd för Investor, som har cirka 5–6 procent av den svenska befolkningen som aktieägare i någon form.  

 – Vi är jätteglada för förtroendet. Det betyder mycket.  

Har du något eget investeringstips?

 – Det gäller att hitta sin stil och sedan göra väl avvägda aktieköp. Du måste kunna hänga i, men även agera när det känns som att det blivit fel. Jag kan bara titta på mig själv och dela med mig av min egen syn: Jag tror inte att det skulle passa mig att snurra runt efter dagens smak. Det kan vara bättre att göra få transaktioner som verkligen är genomtänkta. Då blir det lättare att hålla i aktierna.  

Vad innebär egentligen en investering i Investor?

 – Att ta del av en bred portfölj med fina bolag. Aktivt ägarskap till en rimlig peng. Dessutom handlas aktien till substansrabatt, säger Christian Cederholm. 

LÄS OCKSÅ: Fortsätt bara spara – bygg ditt drömliv

MISSA INTE: 1 000 procent på tio år – hitta börsens riktiga vinnaraktier

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Köp till dig eller någon annan!

Bas medlemskap

0 kr/år
  1. On-demand grundkurser

  2. Fysiska medlemsträffar nära dig

  3. Vissa interaktiva live-webinar

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter

Standard medlemskap

349 kr/år
  1. On-demand kurser

  2. Interaktiva live-webinar varje vecka

  3. Fysiska medlemsträffar nära dig

  4. Utbildning, konferens & företagsbesök

  5. Rabatter & digitala resurser

  6. Fysisk medlemstidning 4 ggr/år

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter

Premium medlemskap

449 kr/år
  1. On-demand kurser

  2. Interaktiva live-webinar varje vecka

  3. Fysiska medlemsträffar nära dig

  4. Utbildning, konferens & företagsbesök

  5. Rabatter & digitala resurser

  6. Fysisk medlemstidning 4 ggr/år

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter

Vad ingår i medlemskapet?

  1. Kurser & interaktiva live-webinar

    Läs mer
  2. Medlemsträffar, företagsbesök & konferenser

    Läs mer
  3. Rabatter, tidningar & digitala resurser

    Läs mer