Foto: Privat.

Paula växlar upp: ”Önskar att alla får uppleva det jag gör”

Bli medlem i Unga Aktiesparare här

Denna artikel framgår ursprungligen ur Stock Magazine nummer 3 2024

Trots sina endast 23 år börjar Paula Strålin att växa ut till lite av en veteran inom Unga Aktiesparare. Nu tar hon steget till att bli vice regionchef i region Mitt. ”Jag har länge varit intresserad av den rollen och tror att det kommer att bli väldigt bra”, säger hon.

Redan vid 16 års ålder kom Paula Strålin i kontakt med Unga Aktiesparare. Det var på en fest som en kille vid namn Hugo Dahlgren tog tag i henne och föreslag att hon skulle engagera sig i lokalavdelningen i hemstaden Ulricehamn.

– Jag tyckte att detta lät oerhört intressant och sa självklart ja utan att fråga något mer. Bara dagar därefter så var jag invald i styrelsen och blev även ordförande för UA Ulricehamn. Alla vägar bär till UA och jag är så glad att Hugo ställde frågan till just mig. Jag har väldigt mycket att tacka UA för i dag, säger hon.

Paula Strålin satt som ordförande för lokalavdelningen i omkring fyra år. Det var inte alltid det lättaste i och med att hon kom att flytta till Jönköping, sedan Spanien och slutligen till Oslo. Tiden räckte inte riktigt till.

När Paula Strålin sedan flyttade till Karlstad för att studera vid Handelshögskolan fanns det en plats i UA Värmlands styrelse öppen. Hon klev in som näringslivsansvarig.

– Nu har jag suttit med i denna härliga styrelse i två år. När jag jämför min tid i Ulricehamn med Värmland så är jag så glad att jag vågade fortsätta i en annan lokalavdelning. Vi är åtta stycken i styrelsen. Alla har sina specialområden och alla jobbar för att föra arbetet framåt. Vi har lyckats hålla väldigt många roliga event. Bland annat har vi haft tre event med Nordic Paper, ett med Embracer Group och även flera lyckade analyskvällar.

I samband med årskongressen i Uppsala 2024 fick UA Värmland ta emot priset som årets lokalavdelning.

– Jag tycker själv att vi är så värda det och att det är som ett kvitto på vårt hårda arbete. Vi har en god kommunikation inom gruppen, möten med jämna mellanrum och vi har lyckats dela upp arbetet med jämn fördelning. Det är så klart ett otroligt privilegium att vara så många i styrelsen. Trots många järn i elden har vi lyckats samarbeta och bli starkare tillsammans. Vi har även lagt ett stort fokus på att komma i kontakt med våra medlemmar.

Tar nytt karriärskliv

Sedan några veckor tillbaka har Paula Strålin även en ny roll inom Unga Aktiesparare. Hon har tagit sig an positionen som vice regionchef för region Mitt bredvid regionchef Henrik Claesson.

– Det är en roll som jag har vart intresserad av länge, men inte riktigt vågat ta mig an. Nu är jag förhoppningsvis mogen och jag tror att detta kommer att bli väldigt bra.

Vad är det bästa med Unga Aktiesparare?

– Jag har fått väldigt många vänner inom UA och jag har lärt mig oerhört mycket inom ledarskap, företagande, aktier, eventplanerning och marknadsföring. Ja, jag tror inte ens jag själv förstår hur mycket jag har fått med mig via mitt engagemang inom förbundet.

Paula Strålin, som är tydlig med att hon har varit intresserad av aktier och sparande sedan väldigt unga barnsben, lyfter fram två konkreta exempel på saker som hon verkligen gillar med förbundet. Först och främst handlar det om att hon har kunnat träffa likasinnade.

– Jag har aldrig haft någon vän med samma intresse och har nästan skämts lite över det. Kanske för att det är ovanligt som ung tjej att diskutera aktier och vinstdrivande bolag. Genom UA har jag lyckats träffa människor som har lyft mig, som har bevisat att mitt intresse och engagemang anses vara positivt. Det är något som jag önskar att fler ska få uppleva.

Hon uppskattar även den stora möjligheten som finns i att påverka, skapa och förändra.

– Ett exempel på detta är min dröm om att besöka Embracer Group. Vi i UA Värmland bestämde oss för att prova våra vingar och skickade iväg ett mejl. Vi fick väldigt positiv respons som svar och fick även veta att några som arbetade där även själva hade varit engagerade i UA en gång i tiden. Ett annat exempel är de tillfällen när man har något önskemål eller förslag till UA. Min uppfattning är att kansliet alltid uppmanar till att hojta till då. Det är något som jag verkligen värdesätter högt.

LÄS OCKSÅ: Sagoboken som lär barn att spara pengar: ”Det är viktigt”

MISSA INTE: Aktievarningen: Då blir kraschlandningen hårdast

Unga Aktiesparare är en ideell organisation som erbjuder en rolig & trygg plattform för unga som vill lära sig mer om aktier, fonder, sparande, privatekonomi & andra investeringsformer.

Köp till dig eller någon annan!

Bas medlemskap

0 kr/år
  1. On-demand grundkurser

  2. Fysiska medlemsträffar nära dig

  3. Vissa interaktiva live-webinar

Standard medlemskap

349 kr/år
  1. On-demand kurser

  2. Interaktiva live-webinar varje vecka

  3. Fysiska medlemsträffar nära dig

  4. Utbildning, konferens & företagsbesök

  5. Rabatter & digitala resurser

  6. Fysisk medlemstidning 4 ggr/år

Premium medlemskap

449 kr/år
  1. On-demand kurser

  2. Interaktiva live-webinar varje vecka

  3. Fysiska medlemsträffar nära dig

  4. Utbildning, konferens & företagsbesök

  5. Rabatter & digitala resurser

  6. Fysisk medlemstidning 4 ggr/år

Fyll i ditt personnummer med 12 siffror för att hämta dina uppgifter

Är personen under 15 år? Klicka här.

Vad ingår i medlemskapet?

  1. Kurser & interaktiva live-webinar

    Läs mer
  2. Medlemsträffar, företagsbesök & konferenser

    Läs mer
  3. Rabatter, tidningar & digitala resurser

    Läs mer